Behöver snickare träna?

Tänker på de som jobbar som hantverkare, snickare till exempel, om de måste träna på fritiden också för att hålla sig i form eller om det räcker med den träning som de får i sitt arbete. Behöver de gå på gym för att orka med att jobba eller gör de det bara för en extra hälsoboost. För de som jobbar på kontor har ju framförallt nytta av gym och träning för att röra på sig och för att inte bli alltför stela och få ont i rygg och axlar där de sitter vid skrivbord och datorskärmar hela dagarna.

Vet att i alla fall de snickare från Impera Bygg Nyköping AB som var här hemma hos oss när vi renoverade var väldigt vältränade. Och det är nog ända sättet för dem att orka lyfta alla tunga saker och bygga. För jag skulle nog inte klara av eller orka med att göra det själv, kanske inte ens om jag hade tagit hjälp. För att det hade behövt alldeles för mycket hjälp för att jag med min styrka skulle kunna utföra en så pass omfattande renovering.

Sen är jag inte direkt händig heller, så jag skulle personligen aldrig passa för att jobba som snickare, även om jag vet att man blir bättre desto mer man gör något och om man övar. Men jag är nog tyvärr lite för ohändig för att det ska bli något vettigt av det.